Informatie Steigerhouten meubelen


Meubelen in steigerhout, stijlvolle meubelen, massief, origineel en niet duur !
steigerhouten planken, steigerhoutmeubels, steigerhoutentuinmeubels
  • Steigerhout is zacht naaldhout , ook wel vurenhout of larix genoemd , met lange vezel dat zowel  gebruikt kan  worden voor binnenmeubilair als tuinmeubilair.
  • Steigerhout hoef je niet te behandelen om het buiten te kunnen laten staan. Onbehandeld zullen de meubels wel eerder grijs worden en kunnen er door zon, regen en wind kleine scheurtjes ontstaan in de houtdelen.
  • Mocht u de meubelen toch willen behandelen adviseren wij u dit met de volgende producten te doen:
    A) Buitenbeits, dekkende en transparante varianten.
    B) Wax, diverse tinten (whitewash is een veelgebruikte wax)
    C) Impregneren. Enerzijds beschermt u hiermee uw meubelen tegen de weersinvloeden, anderzijds kleurt het het hout donkerder.
    D) Olie. Net als impregneren beschermt olie uw meubelen tegen weer en wind. Olie dient men echter wel vaker aan te brengen.
  Ook wanneer de meubelen zijn behandeld is onderhoud noodzakelijk.

steigerhouten planken, steigerhoutmeubels, steigerhoutentuinmeubels

   Informatie steigerhout meubelen

Voor binnen gebruik is het verstandig om de meubelen eerst goed schoon te maken met een harde borstel en een sopje van groene zeep. Zo krijgt u al het stof er goed uit. Buiten regent het stof er vanzelf af, maar misschien wilt u daar niet op wachten………
Steigerhout is hout van de fijnspar. De kleur van vuren is bleek tot witachtig geel met een zachte en grove tekening. Het hout heeft een lange, flexibele, vrij zachte vezel. Door de lange vezel ontstaan er niet snel splinters, en als ze al ontstaan zijn ze vrij zacht en makkelijk te verwijderen. Daarnaast worden onze meubelen geschuurd en geleverd met afgeronde hoekjes. De steigerdelen die wij voor onze meubelen gebruiken zijn in de bouw gebruikt.
Onbehandeld kan steigerhout  prima buiten blijven staan. De steigerdelen zijn altijd al aan weersinvloeden blootgesteld en door kalk-, cement- en verfresten a.h.w. op natuurlijke wijze "geïmpregneerd". Het verweert wel, wordt wat grijzer, er komen soms wat barstjes in, maar dat geeft nu juist het leuke, stoere en robuuste karakter aan de meubelen.
Wel is het verstandig de meubelen in vochtige periodes op blokken te zetten, zodat het vocht uit de grond niet in de meubelen kan trekken. Staan de meubels bijvoorbeeld in gras of grind is het ook verstandig het contactvlak zo klein mogelijk te maken. Afdekken in de winter raden wij af, omdat er anders houtrot kan ontstaan. Het beste  voor alle tuinmeubels is natuurlijk droog staan in een natte periode, maar buiten kan goed indien het steigerhout goed aan de wind kan drogen. De meubelen gaan lang mee mits ze op de goede manier geplaatst en onderhouden worden.

steigerhouten planken, steigerhoutmeubels, steigerhoutentuinmeubels

  Tips voor het mooi houden van uw steigerhouten meubelen

• Plaats de meubelen bij voorkeur op een stenen ondergrond.
• Reinigen kan met water en een niet agressief schoonmaak middel.
• Wilt u de meubelen schilderen? Kies dan voor een open verfsysteem.
• De meubelen kunnen in de winter buiten blijven staan. Wel is het aan te raden de meubels dan op blokjes te plaatsen.
• Bij plaatsing in de schaduw of onder een boom is het raadzaam de meubelen preventief te behandelen tegen algengroei. Algen kunnen verwijderd worden met lauw water waarin zout is opgelost.

steigerhouten planken, steigerhoutmeubels, steigerhoutentuinmeubels

Garantie

Op de gehele collectie geldt een garantie van 1 jaar. Indien u onverhoopt binnen de garantieperiode aanspraak moet maken op de garantievoorwaarden, kunt u ons hierover informeren via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken   Na telefonisch contact komen wij het product bij u ophalen. Hierbij dient u uw aankoopbewijs te overleggen. Na productcontrole zal worden overgegaan tot reparatie of vervanging. De retourkosten vallen in het eerste jaar na aankoop volledig onder de garantie. Schade als gevolg van onredelijk gebruik of gebruik voor commerciële doeleinden vallen niet onder de garantie.
steigerhouten planken, steigerhoutmeubels, steigerhoutentuinmeubels
 

WinkelMandje



Uw mandje is momenteel leeg.

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!